När man använder verktyg en längre tid och har haft verktygen några år så kan man någon gång märka att verktygsbatteriet blir slöare och slöare. Svaret kan då vara att verktygsbatteriet helt enkelt använts så mycket att det börjar ”ta slut” och då kan det vara på sin plats att man köper ett nytt verktygsbatteri till det verktyg man har. Det finns många olika verktyg som kan behöva ett nytt efter ett tag. Bland annat så finns det skruvdragare och borrmaskiner av olika tillverkare som till exempel Panasonic, Bosch, Festool, Dewalt, Hilti, Hitachi, Makita, Metabo och AEG.

Det som är högst önskvärt när man köper ett nytt verktygsbatteri är att batteriet ska kunna hålla ett bra tag. Det finns olika bra verktygsbatterier och man kan själv påverka detta genom att lägga lite extra pengar och köpa en av de dyra varianterna av det batteri som du hade tänkt köpa. Genom att göra så att du köper ett dyrt så vet du att kvalitén är bra och livstiden lång. Det är också ett bra tips att försöka förvara verktygsbatterier så svalt som möjligt under tiden man har dem då det gör att livstiden bibehålls på ett bättre sätt och batteriet blir då inte slött och urladdat lika snabbt då. Det kan vara svårt att göra så att batteriet ibland inte kan förvaras svalt men genom att ta av verktygsbatteriet från verktyget när du är färdig med det för dagen och sedan ställa på ett mycket svalare ställe gör att livstiden förlängs.

Det går att köpa verktygsbatterier på nätet i stor utsträckning. Många har verktyg som är väldigt gamla och det kan då vara svårt att hitta ett verktygsbatteri av rätt typ hos en lokal handlare men på nätet finns hela världens utbud och det går då att hitta precis vad man behöver genom att bara leta sig runt bland olika sidor om verktygsbatterier som även har en webbutik där det säljs verktygsbatterier av olika producenter som Panasonic, Makita, AEG, Hitachi, Dewalt och andra stora tillverkare.

Priset på ett verktygsbatteri beror för det första på vilket verktyg det är som ska ha ett batteri. Om vi tar som exempel att det är en trådlös borrmaskin som ska ha ett batteri och att denna är av märket AEG så kan detta hittas till cirkapriset åttahundra kronor inklusive moms. Det är mycket en fråga i vad det är för producent och vad det är för kvalité på verktygsbatteriet. Många väljer att köpa så billiga verktygsbatterier som möjligt men de negativa med dessa är att de inte håller alls lika länge.

Oavsett vad man är ute efter för verktygsbatteri och vad det är för typ av producent och vad för kvalité det är man söker på ett verktygsbatteri så finns det alltid någon återförsäljare som har den typ av batteri som man är ute efter. På nätet är det också enkelt att jämföra priser på olika verktygsbatterier och på så sätt hitta billigaste verktygsbatteriet på nätet.