Våtcells (svämmade), Gele Celler, och absorberande Glass Mat (AGM) finns olika versioner av blybatteri. Våtcells kommer i två stilar; Dugliga och underhållsfritt. Båda är fyllda med elektrolyt och är i stort sett samma. Jag föredrar en som jag kan lägga i vatten och kontrollera specifika vikten hos elektrolyten med en hydrometer. Den GeleCell och AGM batterier är specialbatterier som vanligtvis kostar dubbelt så mycket som en premium våtcells. Men de lagrar mycket bra och tenderar inte till att försämras lika lätt som våtcells. Det finns inte mycket chans att en vätgasexplosion eller korrosion vid användning av dessa batterier, dessa är de säkraste blybatterier som du kan använda. Gelecells och vissa AGM-batterier kan kräva en speciell laddningshastighet.

Om du vill ha det bästa och mest mångsidiga typen bör hänsyn tas till årsstämpeln på ditt batteri för applikationer såsom marin, RV, Solar, Ljud, Power Sport och Stand-By Ström bara för att nämna några. Om du inte använder utrustningen dagligen kommer AGM-batterier håller sin laddning bättre att andra typer. Om du måste bero på top-notch batteriprestanda så spendera de extra pengar som krävs. Gelecells batterier fortfarande säljs, men AGM-batterier ersätter dem i de flesta applikationer. Det finns en viss gemensam förvirring om AGM-batterier eftersom olika tillverkare kalla dem vid olika namn. I de flesta fall kommer AGM-batterier att ge ökad livslängd och större livslängd än en våt cellsbatteri.
Särskild anmärkning om Gel Batterier. Det är mycket vanligt för individer att använda termen GEL CELL när man hänvisar till slutna, underhållsfria batterier ungefär som man skulle använda Kleenex när man hänvisar till ansiktsservetter eller ”Xerox-maskinen” när man hänvisar till en kopieringsmaskin. Var mycket försiktig när du använder en gel cellsbatteriladdare, Många gånger vi får höra av kunder att de kräver en laddare för en Gel Cell batteri och i själva batteriet inte är ett Gel Cell.