Med hjälp av batteritillverkarens rekommenderade temperaturkompenserad laddningsspänningar och förfaranden

Minska den genomsnittliga djupladdningen

Att hålla batterierna svalna i varma klimat eller fulladdat när det är minusgrader

Att minska antalet laddningscykler

Periodvis fullt ladda dina batterier till ”AVSULFATERING”

Några snabba tips:

Använd alltid skyddsglasögon (eller glas) för att rädda din syn när du arbetar med ett blybatteri i händelse av en explosion.

För ett startbatteri vid de första tecknen på långsamstart vid låga varvtal där amperemätaren indikerar full styrka vid högre varvtal eller om batteriet verkar förlora prestanda så ladda batteriet fullt, ta bort ytladdningen och belastningstesta i laddningssystemet. Vissa bildelar eller batteributiker hjälper dig att testa ditt batteri, laddningssystemet eller startbatteri gratis. Ohälsosamma batterier kan orsaka förtida fel i laddningssystem.

Utför regelbundet förebyggande underhåll på bilen och djupcyklingsbatterier, särskilt under varmt väder och innan kallt väder. Håll batteriet fulladdatoch rena kabelytor, terminal stolpar, klämmor och klackarna fria från korrosion. Du bör rutinmässigt kontrollera kabelanslutningarna och generatorremmens täthet. Håll icke-förseglade våta batterier (med påfyllningslock) fylld till rätt nivå med destillerat vatten, men inte för mycket eller använd kranvatten. Plattorna måste täckas hela tiden för att förhindra interna batteriexplosioner eller sulfat.

I varma klimat så försök hålla batterierna så svala som möjligt. Använd ett icke-förseglat vått startbatteri (med påfyllningslock så att du byter vatten) eller ett förseglat AGM VRLA startbatteri.

För batterier som inte används ofta dör fler av dem med dåliga laddningsmetoder än av ålderdom. För att förhindra permanent sulfat och speciellt i varmt väder försök hålla batteriet fulladdat.

När du köper ett ersättande startbatteri, köp den tyngsta och färskaste batteri som är kompatibelt med bilens laddningssystem med den största reservkapacitet (RC) och längsta utbytesgarantin som håller bilen vältrimmad. Välj hög prestanda för det kallaste klimatet som motorn startas i. För djupcyklingsbatterier köp de färskaste och tyngsta batterierna med de tjockaste plattorna och ampär (AH) kapacitet som passar bäst för applikationen, matchar laddaren, och har den lägsta totala ägandekostnaden.

Temperatur och temperaturkompensation materia! Värme dödar batterier på grund av att påskynda denna korrosion och kyla minskar deras tillgängliga prestanda (CCA) och kapacitet (RC eller AH) bromsa elektro kemisk reaktion.